Salát s tuňákem a bylinkovou zálivkou
Suroviny
- 150 g Chřest bílý
- 200 g Tuňák v oleji
- 200 g Těstoviny Fusilli
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Med včelí
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 4 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 15 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 412.3 mg
- Vláknina 8979.5 mg
- Vitamín A 8979.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus.
-
2
V mezičase v troubě na pečícím papíru opečeme papriku, kterou jsme rozkrojili na čtvrtky a zbavili semen. Necháme ji vychladnout v mikrotenovém sáčku, poté sloupneme a nakrájíme na nudličky.
-
3
Z tuňáka slijeme olej a pokrájíme na kousky. Rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka.
-
4
V jiném hrnci ve vroucí vodě čtyři minuty vaříme chřest, poté vložíme do studené vody a dáme okapat.
-
5
Zálivku na salát připravíme smícháním šesti lžic oleje, bílého vinného octa, limetkové šťávy, hořčice, medu a posekaných lístků bazalky.
-
6
Do velké mísy vsypeme scezené a okapané těstoviny, všechny zbývající suroviny a zalijeme zálivkou. Na talířích zdobíme salát bazalkovými lístky.