Salát z těstovin s olivami a ančovičkami
Suroviny
- 700 g Tuňák obecný
- 50 g Olivy černé
- 120 g Fazolové lusky zelené
- 220 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
- 20 ml Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 10 ks Čekanka
- 6 ks Ančovičky konzervované
- 6 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 22 g
- Sodík 2761 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 123.9 mg
- Draslík 1274.4 mg
- Vláknina 11187.8 mg
- Vitamín A 11187.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme pokrájené fazolky, aby zachovaly barvu. Hned po uvaření je vložíme do studené vody a poté necháme odkapat. Ve vodě z fazolek uvaříme těstoviny na skus.
-
2
V mezičase na olivovém oleji opečeme filety tuňáka (z každé strany asi dvě minuty). Tuňáka před grilováním opepříme, osolíme a potřeme olejem. Hotového tuňáka dáme vychladnout.
-
3
Do velké mísy vsypeme okapané těstoviny, rajčátka, fazolky, ančovičky bez nálevu, vypeckované a rozpůlené olivy, posekanou petrželku, citronovou šťávu, podle potřeby osolíme, opepříme a dáme vychladit. Na závěr do salátu vmícháme tuňáka, z něhož jsme odstranili kůži a nakrájeli.
-
4
Salát podáváme v míse vyložené čekankovými listy (cca 10 listů).