Citronový šerbet se sektem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 1 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 201.6 mg
- Vláknina 11280 mg
- Vitamín A 11280 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1250.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
4 citrony omyjeme, osušíme a oloupeme z nich kůru na tenké nudličky. Ze všech citronů vymačkáme šťávu.
-
2
Víno vlijeme do hrnce, přidáme cukr, citronovou kůru a za stálého míchání vše uvedeme do varu. Vypneme příkon tepla a necháme asi 5 minut stát. Potom zcela vychladlou tekutinu přecedíme.
-
3
Bílky ušleháme na polotuhý sníh a spolu s citronovou šťávou vmícháme do vína.
-
4
Předem namraženou nízkou chromovou mísu o obsahu 2 l naplníme šerbetem a vložíme na 6 hodin do mrazáku. Obsah několikrát promícháme, aby se netvořily ledové krystalky.
-
5
Šerbet podáváme ve sklenicích (kopečky vypichujeme lžící na zmrzlinu), zalijeme vychlazeným sektem.