Smetanová omáčka s řeřichou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Řeřicha
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 1 g Sůl
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 8 ml Mléko polotučné
  • 8 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 181 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 193.9 mg
  • Draslík 324 mg
  • Vláknina 5554 mg
  • Vitamín A 5554 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zprudka orestujeme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Orestovanou mrkev a cibuli zalijeme vínem, vývarem a sójovou omáčkou. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud zelenina není měkká.

  • 2

    Než zelenina změkne, uvaříme vejce natvrdo. Poté vejce oloupeme a nasekáme na menší kousky. Kousky vejce přimícháme k omáčce.

  • 3

    Vše nakonec rozmixujeme.

  • 4

    K mouce po malých částech přimícháváme mléko, dokud nevymícháme hladkou kašičku. Tou zahustíme omáčku. Vše nakonec zalijeme smetanou a promícháme. Celou směs ještě 5 minut povaříme. Nakonec ochutíme solí, pepřem a nasekanou řeřichou. Podáváme k hrášku a zeleným fazolkám.

Komentáře k receptu