Chléb s rozinkami a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Droždí
  • 20 ml Brandy apricot
  • 215 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 6 šálek Mouka chlebová
  • 0.5 šálek Mandle plátky
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1820 kcal
  • Sacharidy 295 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 293 g
  • Cholesterol 152 mg
  • Draslík 782.8 mg
  • Vláknina 19417.5 mg
  • Vitamín A 19417.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí necháme vykynout v teplé vodě, pak přidáme 1 šálek mouky, mléko a směs rozmícháme a zakrytou ji necháme hodinu kynout v teple.

  • 2

    Zbylou mouku, vzešlé droždí, dvě rozšlehaná vejce, rozinky, kmín, cukr a brandy zpracujeme do těsta. Přidáme máslo a těsto zpracujeme dohladka. Pak ho necháme zakryté v míse kynout další tři hodiny.

  • 3

    Poté těsto znovu zpracujeme, zapleteme do copu, potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme mandlemi a pečeme asi hodinu.

  • 4

    Před podáváním necháme bochník vychladnout.

Komentáře k receptu