Chléb s rozinkami a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1820 kcal
- Sacharidy 295 g
- Tuky 43 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 293 g
- Cholesterol 152 mg
- Draslík 782.8 mg
- Vláknina 19417.5 mg
- Vitamín A 19417.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí necháme vykynout v teplé vodě, pak přidáme 1 šálek mouky, mléko a směs rozmícháme a zakrytou ji necháme hodinu kynout v teple.
-
2
Zbylou mouku, vzešlé droždí, dvě rozšlehaná vejce, rozinky, kmín, cukr a brandy zpracujeme do těsta. Přidáme máslo a těsto zpracujeme dohladka. Pak ho necháme zakryté v míse kynout další tři hodiny.
-
3
Poté těsto znovu zpracujeme, zapleteme do copu, potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme mandlemi a pečeme asi hodinu.
-
4
Před podáváním necháme bochník vychladnout.