Andaluský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rajčata
  • 150 g Paprika červená
  • 150 g Rýže dušená
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 50 ml Ocet vinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 214.9 mg
  • Vláknina 3759.8 mg
  • Vitamín A 3759.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na čtvrtky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Obojí promícháme rovnoměrně s vařenou rýží, zalijeme olejovou zálivkou a zasypeme posekanou petrželkou.

  • 2

    Podáváme k masitým pokrmům.

Komentáře k receptu