Dort se sardinkami a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 40 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 159.6 mg
- Draslík 757.5 mg
- Vláknina 8225 mg
- Vitamín A 8225 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme a protlačíme sítem do mísy. Necháme vychladnout.
-
2
Očištěnou petrželku jemně nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku. Sardinkám odtrhneme hlavičku, vykucháme je, vykostíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a otevřené položíme na savý kuchyňský papír, aby okapala voda.
-
3
V míse rozetřeme tvaroh s rozmačkanými bramborami, vmícháme vejce, nasekanou petrželku a česnek, špetku soli a špetku čerstvého mletého
-
4
pepře. Všechno dobře promícháme a tak získáme hladkou hmotu.
-
5
Nízkou dortovou formu vytřeme 2 lžícemi oleje a urovnáme do ní v jednolité vrstvě směs brambor a tvarohu. Na tuto vrstvu rozložíme sardinky, trochu je do spodní vrstvy vtlačíme a potřeme zbývajícím
-
6
olejem.
-
7
Dortovou formu dáme do předehřáté trouby na 180°C a přibližně 20 minut pečeme, dokud nebude povrch nazlátlý. Hotový slaný dort můžeme podávat teplý, ale i studený.