Avokádový salát se zeleninou a citrusovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 65 g
- Sodík 3198 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 896.6 mg
- Vláknina 41893.8 mg
- Vitamín A 41893.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata ponoříme na půl minuty do vařící vody, pak je zchladíme, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Avokáda oloupeme, přepůlíme, zbavíme je pecek a nakrájíme na kousky.
-
2
Smícháme olej, citronovou a pomerančovou šťávu, nasekanou petrželku, přidáme sůl a pepř podle chuti a důkladně promícháme.
-
3
Polovinou zálivky zalijeme avokáda a rajčata. Naservírované pomeranče posypeme kolečky cibule a zalijeme zbylou zálivkou. Pak na talíř přidáme i avokáda, rajčata, hrozinky a olivy.