Tyrolský čočkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 200 g Čočka jedlá
  • 150 g Okurky
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Pažitka
  • 80 ml Olej olivový
  • 40 ml Ocet vinný
  • 2 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 899.9 mg
  • Vláknina 36956.5 mg
  • Vitamín A 36956.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propereme čočku, necháme ji pár hodin namočenou, vodu slijeme, dáme vařit do čerstvé vody. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Nakrájíme na kostičky a zalijeme 1 naběračkou vody, ve které se vařila čočka. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, vsypeme do mísy, část si necháme na ozdobení. Kyselé okurky si připravíme na ozdobení tak, že je podélně rozkrájíme, přičemž na jednom konci zůstanou vcelku a tím vznikne vějířek. Slijeme čočku a přidáme do mísy k cibuli, promícháme, totéž uděláme s bramborami. Přimícháme olej, nasekanou petrželku a pažitku, osolíme, opepříme. Ozdobíme kolečky cibule a vějířky okurek. Dáme uležet do chladničky, podáváme nejdříve následující den.

Komentáře k receptu