Majonézový bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 54 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 25.7 mg
- Draslík 815 mg
- Vláknina 8677 mg
- Vitamín A 8677 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a nakrájíme na kolečka. Hořčici rozmícháme v bujónu, přidáme ocet, osolíme, opepříme, krátce povaříme a nalijeme na brambory. Na 1-2 hodiny necháme odstát. Poté je scedíme, uložíme do mísy, přidáme majonézu, celer nakrájený na kousky, zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Povrch posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou, můžeme přizdobit plátky rajčat.