Fazole, kukuřice a cizrna s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 5 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 455.7 mg
- Vláknina 14927 mg
- Vitamín A 14927 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole s kukuřicí vysypeme do síta a propláchneme studenou vodou. Poté vložíme do misky. Ledový salát omyjeme od nečistot a natrháme. Natrhané kousky salátu promícháme s kukuřicí, fazolemi a uvařenou cizrnou.
-
2
Rajčatový protlak, ocet a citronovou šťávu vyšleháme. Do této směsi postupně vešleháme olej. Jakmile se všechny přísady spojí a omáčka bude hladká, přidáme k ní nasekanou perželku.
-
3
Hotovou omáčku promícháme se salátem a necháme chvíli odpočinout.