Vejce s uzeným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos uzený
  • 150 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 50 g Pažitka
  • 25 g Želatina
  • 15 ml Olej olivový
  • 50 ml Ocet vinný
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 435 mg
  • Draslík 694.1 mg
  • Vláknina 3875 mg
  • Vitamín A 3875 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sporák postavíme velkou nízkou pánev s dostatečným množstvím vody, přilijeme ocet a přivedeme vodu k varu, zmírníme teplotu na minimum. Do vody postupně vyklepáváme vejce a vaříme asi 3 minuty. Děrovanou lžíci je potom vyjmeme, položíme na utěrku a odkrojíme roztřepené okraje. Omyjeme a osušíme pažitku. Spaříme ve vařící vodě rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, necháme okapat a pak je nakrájíme na kostičky a dáme stranou.

  • 2

    Omyjeme citron, osušíme, oloupeme kůru (jen žlutou část) a nakrájíme na proužky. Povaříme 3-4 minuty v hrnci, scedíme, osušíme a dáme do ledničky. Každé vajíčko obalíme plátkem lososa a ozdobíme proužky pažitky. Vajíčka úhledně rozmístíme na servírovací mísu a uložíme do ledničky.

  • 3

    Mezitím dle návodu na balíčku připravíme želatinu a rovněž ji dáme do ledničky, dokud trochu neztuhne. Vyndáme z ledničky vajíčka, zalijeme připravenou želatinou a vrátíme je do ledničky. Tam je necháme dokud želatina zcela neztuhne.

  • 4

    Doprostřed servírovací mísy navršíme kostičky rajčat a proužky citronové kůry, rajčata zakapeme olejem, osolíme a hotový předkrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu