Máslová omáčka na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Tymián čerstvý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 g Sůl
  • 250 ml Víno červené
  • 200 ml Víno portské
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 205.7 mg
  • Vláknina 1902.5 mg
  • Vitamín A 1902.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr nasypeme do hrnce, pomalu prohříváme a promícháváme. Jakmile zkaramelizuje, přidáme do něj na půlkolečka nakrájenou cibuli. Obalíme ji v karamelu a poté smícháme s červeným vínem. Vše přivedeme k varu. Jakmile se tekutina odpaří na polovinu, přilijeme portské víno a ochutíme tymiánem. Opět necháme přebytečnou tekutinu odpařit. Jakmile nám v hrnci zůstane asi 150 ml, přecedíme. Ještě do teplé tekutiny vešleháme ztuhlé máslo, nakrájené na kostičky. Dle chuti přidáme sůl a pepř.

Komentáře k receptu