Máslová omáčka na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 21 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 205.7 mg
- Vláknina 1902.5 mg
- Vitamín A 1902.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr nasypeme do hrnce, pomalu prohříváme a promícháváme. Jakmile zkaramelizuje, přidáme do něj na půlkolečka nakrájenou cibuli. Obalíme ji v karamelu a poté smícháme s červeným vínem. Vše přivedeme k varu. Jakmile se tekutina odpaří na polovinu, přilijeme portské víno a ochutíme tymiánem. Opět necháme přebytečnou tekutinu odpařit. Jakmile nám v hrnci zůstane asi 150 ml, přecedíme. Ještě do teplé tekutiny vešleháme ztuhlé máslo, nakrájené na kostičky. Dle chuti přidáme sůl a pepř.