Zelenina s citronovou zálivkou
Suroviny
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 ml Olej olivový
- 20 ml Ocet vinný
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Ančovičky konzervované
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Oříšky piniové
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 30 g
- Sodík 97782 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 19.1 mg
- Draslík 611.1 mg
- Vláknina 9621.5 mg
- Vitamín A 9621.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky rozkrojíme na čtvrtiny, odstraníme semena a stopky. Grilujeme je, až začnou černat. Nakládaná rajčata nakrájíme na plátky. Čerstvá rajčata a papriky servírujeme na talíři s nasekanými ančovičkami, naloženými rajčaty, kapary, oříšky a plátky česneku.
-
2
Na zálivku smícháme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a bylinky.