Zelenina s citronovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Ančovičky konzervované
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 97782 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 611.1 mg
  • Vláknina 9621.5 mg
  • Vitamín A 9621.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky rozkrojíme na čtvrtiny, odstraníme semena a stopky. Grilujeme je, až začnou černat. Nakládaná rajčata nakrájíme na plátky. Čerstvá rajčata a papriky servírujeme na talíři s nasekanými ančovičkami, naloženými rajčaty, kapary, oříšky a plátky česneku.

  • 2

    Na zálivku smícháme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a bylinky.

Komentáře k receptu