Marinovaná sušená treska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Treska aljašská
  • 250 g Rajčata
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 50 g Olivy nakládané
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 907.4 mg
  • Vláknina 5352.5 mg
  • Vitamín A 5352.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek a necháme v cedníku okapat. Vypeckujeme olivy, pokrájíme je a dáme stranou. Petrželku, nasekáme. Celer a papriky pokrájíme na proužky. Oloupeme šalotku a pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Omyjeme plátky tresky, scedíme je, osušíme a napříč pokrájíme, abychom získali široké pruhy. Do hlubokého talíře nalijeme lžíci

  • 3

    citronové šťávy, dáme do ní pokrájenou tresku a zalijeme zbytkem citronové šťávy. Na chladném místě ji necháme asi 30 minut marinovat.

  • 4

    Rybí maso scedíme, urovnáme na servírovací mísu, zalijeme olejem a necháme dalších 10 minut odpočívat. Pak ho zasypeme stejnoměrnou vrstvou na kostičky pokrájených rajčat, proužky celeru, pokrájenými olivami, proužky papriky a kolečky šalotky. Všechno osolíme, opepříme. Posypeme nasekanou petrželkou a mísu uložíme do ledničky až do chvíle, kdy se bude podávat.

Komentáře k receptu