Marinované sardinky
Suroviny
- 200 g Cibule
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Mrkev kořen
- 400 g Sardinka obecná
- 5 g Sůl
- 50 g Petržel - nať
- 5 g Pepř černý celý
- 100 ml Víno bílé
- 100 ml Ocet vinný červený
- 200 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Bobkový list
- 2 šálek Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 808 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 74 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 219 mg
- Vláknina 6680.8 mg
- Vitamín A 6680.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 7.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardinky zbavíme šupin, vykucháme je, odtrhneme jim hlavu, vyjmeme páteř, rozevřeme je, propláchneme a osušíme čistou utěrkou.
-
2
Potom je osolíme a rychle obalíme v mouce.
-
3
V pánvi na smažení rozehřejeme arašídový olej a postupně na něm osmažíme po obou stranách všechny sardinky dozlatova. Jakmile budou hotové, necháme je na savém kuchyňském papíru okapat a vychladnout.
-
4
Potom je přendáme do ohnivzdorné nádoby.
-
5
Oloupanou cibuli omyjeme a pokrájíme. Oškrábeme a omyjeme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Nalijeme do pánve olivový olej, dáme do ní kolečka mrkve a cibuli a všechno osmažíme. Přidáme bobkový list, zrníčka pepře a opranou petrželku. Nakonec přilijeme víno, ocet, 2 šálky vody a uvedeme vše do varu.
-
6
Osolíme a vaříme při mírné teplotě asi 15 minut. Směsí přelijeme sardinky, které před podáváním necháme alespoň 1 hodinu marinovat.