Marinované sardinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mrkev kořen
  • 400 g Sardinka obecná
  • 5 g Sůl
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý celý
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Ocet vinný červený
  • 200 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 808 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 219 mg
  • Vláknina 6680.8 mg
  • Vitamín A 6680.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 7.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky zbavíme šupin, vykucháme je, odtrhneme jim hlavu, vyjmeme páteř, rozevřeme je, propláchneme a osušíme čistou utěrkou.

  • 2

    Potom je osolíme a rychle obalíme v mouce.

  • 3

    V pánvi na smažení rozehřejeme arašídový olej a postupně na něm osmažíme po obou stranách všechny sardinky dozlatova. Jakmile budou hotové, necháme je na savém kuchyňském papíru okapat a vychladnout.

  • 4

    Potom je přendáme do ohnivzdorné nádoby.

  • 5

    Oloupanou cibuli omyjeme a pokrájíme. Oškrábeme a omyjeme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Nalijeme do pánve olivový olej, dáme do ní kolečka mrkve a cibuli a všechno osmažíme. Přidáme bobkový list, zrníčka pepře a opranou petrželku. Nakonec přilijeme víno, ocet, 2 šálky vody a uvedeme vše do varu.

  • 6

    Osolíme a vaříme při mírné teplotě asi 15 minut. Směsí přelijeme sardinky, které před podáváním necháme alespoň 1 hodinu marinovat.

Komentáře k receptu