Sardinkový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Sardinka obecná
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 161.6 mg
  • Vláknina 1765 mg
  • Vitamín A 1765 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjme petrželku, osušíme a nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku. Sardinkám odtrhneme hlavy, vykucháme je a vykostíme, omyjeme, osušíme a položíme na savý kuchyňský papír.

  • 2

    V míse rozetřeme dřevěnou vařečkou tvaroh, vmícháme vejce, nasekanou petrželku a česnek. Směs osolíme, opepříme a umícháme z ní hladkou hmotu.

  • 3

    Vytřeme olejem zapékací nádobu, na dno rovnoměrně rozetřeme polovinu ochuceného tvarohu. Na něj rozložíme sardinky, trochu je zatlačíme a navrch dáme zbývající tvaroh.

  • 4

    Zapékací nádobu vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme nákyp 20-30 minut, dokud na povrchu nezezlátne. Nákyp můžeme podávat zatepla i zastudena.

Komentáře k receptu