Sardinkový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 27 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 161.6 mg
- Vláknina 1765 mg
- Vitamín A 1765 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjme petrželku, osušíme a nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku. Sardinkám odtrhneme hlavy, vykucháme je a vykostíme, omyjeme, osušíme a položíme na savý kuchyňský papír.
-
2
V míse rozetřeme dřevěnou vařečkou tvaroh, vmícháme vejce, nasekanou petrželku a česnek. Směs osolíme, opepříme a umícháme z ní hladkou hmotu.
-
3
Vytřeme olejem zapékací nádobu, na dno rovnoměrně rozetřeme polovinu ochuceného tvarohu. Na něj rozložíme sardinky, trochu je zatlačíme a navrch dáme zbývající tvaroh.
-
4
Zapékací nádobu vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme nákyp 20-30 minut, dokud na povrchu nezezlátne. Nákyp můžeme podávat zatepla i zastudena.