Uvařený losos se zeleninovým salátem, zalitý česnekovou omáčkou.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 134 g
- Sodík 1799 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 426.3 mg
- Draslík 1974.9 mg
- Vláknina 17474.4 mg
- Vitamín A 17474.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.3 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celého očištěného a šupin zbaveného lososa položíme do zapékací misky. K lososu přilijeme dostatečné množství rybího vývaru a na mírném plameni vaříme asi 1 hodinu. Uvařeného lososa necháme vychladit.
-
2
Brambory, mrkev, chřest a zelené fazolky uvaříme do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, vylijeme přebytečnou vodu a opět necháme zchladnout. Vychladnou zeleninu nakrájíme na kousky a promícháme s vařenými a na kousky nakrájenými vejci a s marinovanými artyčoky.
-
3
Nyní si připravíme česnekovou omáčku. Žloutky vyšleháme do pěny a přimícháme k nim citronovou šťávu, olivový olej, utřený česnek, sůl a pepř.
-
4
Studeného lososa vyjmeme z vývaru a odstraníme z něj kůži. Poté jej položíme na oválný talíř. Podáváme se zeleninovým salátem a česnekovou omáčkou.