Zelný salát Coleslaw
Suroviny
- 250 g Zelí hlávkové bílé
- 120 ml Majonéza
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Mléko polotučné
- 2 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 157 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0.2 mg
- Draslík 155.5 mg
- Vláknina 7099.8 mg
- Vitamín A 7099.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a na nudličky nakrouhané zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev, na plátky nakrájený řapíkatý celer a jarní cibulku vsypeme do mísy a promícháme.
-
2
V misce rozšleháme majonézu s mlékem, citronovou šťávou, nasekanou petrželkou a pažitkou. Zálivku osolíme, opepříme a nalijeme na zeleninu. Vše dobře promícháme.
-
3
Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a salát necháme několik hodin v chladu proležet.