Ovocný chléb s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 39 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 163.9 mg
- Draslík 369.3 mg
- Vláknina 10203.2 mg
- Vitamín A 10203.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 269.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté sušené fíky a sušené švestky opláchneme a uvaříme v oslezené vodě doměkka (do vody jsme dali 50 g cukru). Potom ovoce scedíme, pokrájíme nadrobno a odložíme do misky.
-
2
Ve větší míse si smícháme hladkou mouku, zbytek cukru, rozpuštěné máslo, rozšlehaná vajíčka, drobně pokrájené ořechy, omyté hrozinky, nastrouhanou kůru z citronu (chemicky neošetřeného), s pokrájenými švestkami s fíky, mletým hřebíčkem a droždí, které jsme si rozpustili v trošce mléka (0,5 dl). Vše promícháme a zaděláme těsto se zbytkem mléka.
-
3
Těsto z mísy přendáme na pomoučený vál a dobře vypracujeme. Mělo by být polotuhé. Rozdělíme ho na 2 díly, z každého vytvarujeme bochníček, zakryjeme je utěrkou a necháme vykynout.
-
4
Vykynuté ovocné chlebíky dáme na plech s pečícím papírem a dáme je upéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 35 - 45 minut do zlatohněda.
-
5
Upečený ovocný chléb necháme vychladnout, až potom nakrájíme a posypeme práškovým cukrem.