Benediktinská vajíčka
Suroviny
- 5 g Petržel kudrnka
- 50 g Treska aljašská
- 50 g Máslo čerstvé
- 20 g Šalotka
- 240 g Rohlíky bílé
- 60 ml Smetana 12% (konzumní)
- 3 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 kávová lžička Hořčice
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 21 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 271 mg
- Draslík 154.6 mg
- Vláknina 5601.5 mg
- Vitamín A 5601.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme na hniličku, to znamená, že je nesmíme vařit déle než pět minut, aby žloutek zůstal částečně tekutý.
-
2
Z vařené nebo pečené tresky obereme maso bez kostí a kůže, smícháme s máslem, přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, hořčici, sůl a pepř. Dobře promícháme.
-
3
Na dezertní talířek dáme doprostřed tresčí pomazánku, na ní položíme vejce a přelijeme lžící ochucené smetany.
-
4
Do kelímku se smetanou nakapeme citronovou šťávu, přidáme posekanou petrželku, sůl, pepř a lžičku pikantní hořčice. Dobře promícháme a použijeme na vejce.
-
5
Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.