Benediktinská vajíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel kudrnka
  • 50 g Treska aljašská
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Šalotka
  • 240 g Rohlíky bílé
  • 60 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 271 mg
  • Draslík 154.6 mg
  • Vláknina 5601.5 mg
  • Vitamín A 5601.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na hniličku, to znamená, že je nesmíme vařit déle než pět minut, aby žloutek zůstal částečně tekutý.

  • 2

    Z vařené nebo pečené tresky obereme maso bez kostí a kůže, smícháme s máslem, přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, hořčici, sůl a pepř. Dobře promícháme.

  • 3

    Na dezertní talířek dáme doprostřed tresčí pomazánku, na ní položíme vejce a přelijeme lžící ochucené smetany.

  • 4

    Do kelímku se smetanou nakapeme citronovou šťávu, přidáme posekanou petrželku, sůl, pepř a lžičku pikantní hořčice. Dobře promícháme a použijeme na vejce.

  • 5

    Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.

Komentáře k receptu