Višňová líná pita

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 500 g Višně
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 50 g Ořechy lískové
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Cukr krupice
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 54.4 mg
  • Draslík 340.1 mg
  • Vláknina 6197.3 mg
  • Vitamín A 6197.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté višně vypeckujeme a dáme do mísy. Přidáme k nim 100 g cukru, nastrouhané lískové a vlašské ořechy a promícháme.

  • 2

    V míse si utřeme máslo do pěny, pak k němu postupně přimícháme cukr, vejce, mléko, vodu a prosátou hladkou i hrubou mouku s práškem do pečiva. Vymícháme měkké těsto (v případě, že je tužší, přidáme ještě trochu mléka). Těsto rozdělíme na dvě části. Na pomoučeném vále si z každé části vyválíme válečkem plát o velikosti dna pečicího plechu. První plát položíme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, plát poklademe vypeckovanými višněmi a ořechy a přikryjeme druhým vyváleným plátem těsta. Moučník dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C přibližně 30 minut. Upečená líná pita by měla mít zlatohnědou kůrku.

  • 3

    Porce krájíme až po vychladnutí, posypeme je moučkovým cukrem a servírujeme.

Komentáře k receptu