Višňová líná pita
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr krupice
- 500 g Višně
- 50 g Ořechy vlašské
- 50 g Ořechy lískové
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Cukr krupice
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 dl Voda pitná
- 1 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 25 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 54.4 mg
- Draslík 340.1 mg
- Vláknina 6197.3 mg
- Vitamín A 6197.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté višně vypeckujeme a dáme do mísy. Přidáme k nim 100 g cukru, nastrouhané lískové a vlašské ořechy a promícháme.
-
2
V míse si utřeme máslo do pěny, pak k němu postupně přimícháme cukr, vejce, mléko, vodu a prosátou hladkou i hrubou mouku s práškem do pečiva. Vymícháme měkké těsto (v případě, že je tužší, přidáme ještě trochu mléka). Těsto rozdělíme na dvě části. Na pomoučeném vále si z každé části vyválíme válečkem plát o velikosti dna pečicího plechu. První plát položíme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, plát poklademe vypeckovanými višněmi a ořechy a přikryjeme druhým vyváleným plátem těsta. Moučník dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C přibližně 30 minut. Upečená líná pita by měla mít zlatohnědou kůrku.
-
3
Porce krájíme až po vychladnutí, posypeme je moučkovým cukrem a servírujeme.