Kadaif - zapečené široké nudle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1270 kcal
- Sacharidy 248 g
- Tuky 31 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 215 g
- Cholesterol 67.3 mg
- Draslík 412.1 mg
- Vláknina 12060 mg
- Vitamín A 12060 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál nasypeme mouku, uděláme do ní důlek, do kterého rozklepneme vejce a přilijeme trošku vody. Těsto nejprve zapracujeme pomocí vidličky, potom rukama vypracujeme tuhé vláčné těsto (nudlové), které rozválíme na tenkou placku maximálně 2 mm silnou. List těsta přeneseme na utěrku a necháme trochu vysušit. Pak placku dáme znovu na vál a ostrým nožem krájíme nudle široké asi 1 cm a dlouhé přibližně 7 cm.
-
2
Nudle si rozdělíme na dvě části. První část nudlí vložíme do vroucí, mírně osolené vody, po několika vteřinách je sítem vytáhneme a dáme na olejem vytřený plech, kde je zasypeme pomletými ořechy a posypeme hrozinkami. Na tuto vrstvu si rozložíme druhou část uvařených nudlí. Vše zalijeme roztopeným máslem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200°C přibližně 30 minut.
-
3
Během pečení si uvaříme sirup: do 6 dl vody nasypeme 750 g cukru a přidáme šťávu z jednoho citronu. Promícháme a vaříme do zhoustnutí.
-
4
Tímto sirupem přelijeme upečený kadaif a necháme vychladnout.
-
5
Až po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme.
-
6