Kadaif - zapečené široké nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Ořechy vlašské
  • 100 g Hrozinky
  • 750 g Cukr krupice
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Voda pitná
  • 6 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1270 kcal
  • Sacharidy 248 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 215 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 412.1 mg
  • Vláknina 12060 mg
  • Vitamín A 12060 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál nasypeme mouku, uděláme do ní důlek, do kterého rozklepneme vejce a přilijeme trošku vody. Těsto nejprve zapracujeme pomocí vidličky, potom rukama vypracujeme tuhé vláčné těsto (nudlové), které rozválíme na tenkou placku maximálně 2 mm silnou. List těsta přeneseme na utěrku a necháme trochu vysušit. Pak placku dáme znovu na vál a ostrým nožem krájíme nudle široké asi 1 cm a dlouhé přibližně 7 cm.

  • 2

    Nudle si rozdělíme na dvě části. První část nudlí vložíme do vroucí, mírně osolené vody, po několika vteřinách je sítem vytáhneme a dáme na olejem vytřený plech, kde je zasypeme pomletými ořechy a posypeme hrozinkami. Na tuto vrstvu si rozložíme druhou část uvařených nudlí. Vše zalijeme roztopeným máslem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200°C přibližně 30 minut.

  • 3

    Během pečení si uvaříme sirup: do 6 dl vody nasypeme 750 g cukru a přidáme šťávu z jednoho citronu. Promícháme a vaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Tímto sirupem přelijeme upečený kadaif a necháme vychladnout.

  • 5

    Až po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme.

  • 6

Komentáře k receptu