Slané vdolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mouka polohrubá
  • 1.2 šálek Mouka kukuřičná
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 228.1 mg
  • Vláknina 3804 mg
  • Vitamín A 3804 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, kukuřičnou mouku a rozšlehanou směs teplého mléka s máslem a vejcem.

  • 2

    V pánvi opečeme slaninu, kterou po upečení nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Do připravené směsi vmícháme kousky slaniny.

  • 4

    Předehřejeme troubu na 200°C. Formičky na košíčky lehce vymažeme tukem.

  • 5

    Košíčky plníme do poloviny, připravenou směsí.

  • 6

    Pečeme 15 minut dozlatova.

Komentáře k receptu