Katalánský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 1 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 161 mg
- Vláknina 3799.8 mg
- Vitamín A 3799.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Bílou cibuli a celé paprikové lusky pečeme nasucho v troubě asi 12 minut. Cibuli nakrájíme na kostičky, pečenou papriku zbavíme jádřinců a pokrájíme na slabší proužky. Filety z ančoviček nakrájíme na čtverečky, smícháme s rýží, přidáme pokrájenou cibuli a papriku. Vše spolu dobře promícháme.
-
2
Ocet naředíme vodou, přidáme cukr, špetku pepře a soli. Touto zálivkou zalijeme salát, který podáváme vychlazený.