Štěpánská jablková bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 340 g Jablka
  • 140 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 3 dl Olej stolní
  • 5 dkg Ořechy vlašské
  • 5 dkg Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 90.4 mg
  • Draslík 298.7 mg
  • Vláknina 8575.3 mg
  • Vitamín A 8575.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr, žloutky a citronovou kůru vyšleháme do pěny.

  • 2

    Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, strouhaná jablka, ořechy a rozinky.

  • 3

    Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.

  • 4

    Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao.

  • 5

    Formu vymažeme a po vrstvách vléváme světlé a tmavé těsto.

  • 6

    Obě těsta promícháme a dáme péct.

Komentáře k receptu