Plněná vejce s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Hořčice
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Majonéza
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Sardelová očka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 496.7 mg
  • Draslík 162.7 mg
  • Vláknina 299.3 mg
  • Vitamín A 299.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, což je asi 8 minut. Necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozřízneme. Vyndáme žloutky, vidličkou je rozmělníme, osolíme, opepříme a přimícháme změklé máslo. Žloutkovou směs vrátíme zpátky do důlku v uvařeném bílku, uhladíme, na povrch poklademe vždy po jednom sardelovém očku a přelijeme ochucenou majonézou.

  • 2

    Majonézu ochutíme solí, pepřem, pikantní hořčicí a pár kapkami citronové šťávy.

  • 3

    Podáváme vychlazené, na jednu porci vždy 4 půlky vejce upravené na dezertním talířku.

Komentáře k receptu