Plněná vejce s majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 44 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 496.7 mg
- Draslík 162.7 mg
- Vláknina 299.3 mg
- Vitamín A 299.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, což je asi 8 minut. Necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozřízneme. Vyndáme žloutky, vidličkou je rozmělníme, osolíme, opepříme a přimícháme změklé máslo. Žloutkovou směs vrátíme zpátky do důlku v uvařeném bílku, uhladíme, na povrch poklademe vždy po jednom sardelovém očku a přelijeme ochucenou majonézou.
-
2
Majonézu ochutíme solí, pepřem, pikantní hořčicí a pár kapkami citronové šťávy.
-
3
Podáváme vychlazené, na jednu porci vždy 4 půlky vejce upravené na dezertním talířku.