Slatko z kdoulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 6 ks Hřebíček
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 kg Cukr krupice
  • 1 kg Kdoule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 258 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 167 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 337.2 mg
  • Vláknina 342 mg
  • Vitamín A 342 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kdoule omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a oloupeme.

  • 2

    Nakrájíme je na plátky nebo kousky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme 5 minut.

  • 3

    Ve druhém hrnci si svaříme sirup z 5 dl vody a 1 kg cukru.

  • 4

    Do sirupu dáme kdoule, které jsme sítkem vybrali z vody, hřebíček

  • 5

    a vaříme při mírné teplotě tak dlouho, až budou mít konzistenci hustého sirupu - džemu.

  • 6

    Uvařené kdoule se sirupem nalijeme do čistých suchých sklenic a dobře uzavřeme.

Komentáře k receptu