Slatko z kdoulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 258 g
- Tuky 1 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 167 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 337.2 mg
- Vláknina 342 mg
- Vitamín A 342 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kdoule omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a oloupeme.
-
2
Nakrájíme je na plátky nebo kousky, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme 5 minut.
-
3
Ve druhém hrnci si svaříme sirup z 5 dl vody a 1 kg cukru.
-
4
Do sirupu dáme kdoule, které jsme sítkem vybrali z vody, hřebíček
-
5
a vaříme při mírné teplotě tak dlouho, až budou mít konzistenci hustého sirupu - džemu.
-
6
Uvařené kdoule se sirupem nalijeme do čistých suchých sklenic a dobře uzavřeme.