Rýžový salát s fazolemi
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 200 g Rýže loupaná
- 60 g Olivy nakládané
- 250 g Fazole červené sterilované
- 50 g Ančovičky konzervované
- 80 g Prosciutto sušené
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Žemle tuková
- 3 ks Česnek
- 1 ks Feferony
- 1 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1573 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 28.1 mg
- Draslík 393.9 mg
- Vláknina 15721.8 mg
- Vitamín A 15721.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži dobře promyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou rýži odložíme do mísy. V druhé misce namočíme housku do zeleninového vývaru minimálně na 30 minut.
-
2
Mezitím nakrájíme nadrobno česnek, feferonku a s fazolemi je přidáme k rýži, osolíme, opepříme, přidáme lžíci octa a promícháme.
-
3
Anglickou slaninu a pršut pokrájíme na tenké proužky a usmažíme je v pánvi na 1 lžíci oleje a teplé přimícháme do salátu.
-
4
Pak přidáme rozmočenou housku, znovu promícháme a rozdělíme do misek.
-
5
Každou porci v misce obložíme olivami, ančovičkami a posypeme majoránkou.
-
6