Sarajevský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 9 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 306.7 mg
- Draslík 434.6 mg
- Vláknina 4106.3 mg
- Vitamín A 4106.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Oloupané nakrájíme na kolečka silná cca 5 mm a dáme do mísy. Natvrdo uvařená vajíčka oloupeme, rozpůlíme a oddělíme žloutky. Bílky a kyselé okurky pokrájíme na tenké plátky, přidáme k bramborám, osolíme, opepříme, zamícháme a rozdělíme do misek.
-
2
Žloutky utřeme s citronovou šťávou, vmícháme je do zakysané smetany
-
3
a polijeme každou porci Sarajevského salátu v misce.