Langustový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 32 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 352.3 mg
- Draslík 540.3 mg
- Vláknina 3564.9 mg
- Vitamín A 3564.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z langusty uvařené maso pokrájíme na menší kousky a dáme je do mísy.
-
2
Uvaříme si vajíčka natvrdo, oloupeme je, nakrájíme na plátky a odložíme na talíř.
-
3
Omytou pažitku opláchneme pod tekoucí vodou, drobně nakrájíme a odložíme k vajíčkám na talíř.
-
4
Oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky, vložíme do plátna, osolíme, plátno zakroutíme a snažíme se z cibule vymačkat všechnu šťávu přímo na maso langusty.
-
5
Přidáme ještě omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželovou a celerovou nať, pokrájený česnek na tenké plátky, přilijeme olej, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou.
-
6
Vše promícháme, v případě potřeby dosolíme a dáme porce do misek.
-
7
Každou porci ozdobíme plátky vajíček a posypeme pažitkou.
-
8