Roláda s mletým masem a sušenými švestkami
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Kmín drcený
- 10 g Mák - semena
- 40 g Strouhanka
- 5 g Sůl
- 500 g Listové těsto
- 20 ml Mléko plnotučné
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 10 ks Švestky sušené
- 0.18 plátek Slanina vepřová
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1435 kcal
- Sacharidy 250 g
- Tuky 48 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 219 g
- Cholesterol 66.2 mg
- Draslík 2521.5 mg
- Vláknina 51953.3 mg
- Vitamín A 51953.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 2.6 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso promícháme se strouhankou, kmínem, solí a pepřem, přidáme vejce a předem osmaženou cibulku se špekem. Naposledy přidáme 5 ks velmi jemně nakrájených sušených švestek. Vše smícháme tak, aby se nám suroviny spojily v jednotnou směs.
-
2
Rozmrazené listové těsto si rozválíme na pečícím papíru, velmi jemně potřeme olejem a naneseme směs mletého masa na těsto. Doprostřed těsta klademe zbývajících 5 sušených švestek, těsto srolujeme stejným způsobem jako při pečení jablkového závinu, okraje stiskneme a spojíme dohromady, aby nám náplň nevytekla ven z rolády.
-
3
Vzniklou roládu přesuneme pomocí pečícího papíru na předem vymazaný plech, pečící papír odstraníme.
-
4
Rolku potřeme mlékem, posypeme mákem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut, potom snížíme teplotu trouby na 180°C a pečeme dalších 25 minut.