Dušený zeleninový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 21 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 427.3 mg
- Vláknina 11454.2 mg
- Vitamín A 11454.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky oloupeme, pokrájíme na kostičky a osolíme. Necháme je 30 minut "vypotit".
-
2
Potom je dáme do síta, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Papriky omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na proužky. V hlubší pánvi na olivovém oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní kostky lilku, proužky papriky, vše osolíme, opepříme, zalijeme 1,5 dl vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
-
3
Nakonec k měkké zelenině přidáme drobně pokrájenou zelenou petrželku.
-
4
Salát podáváme teplý i studený.