Čokoládový dort s ovocem a likérem
Suroviny
- 170 g Kandované ovoce
- 30 g Máslo čerstvé
- 330 g Cukr moučkový
- 500 g Sýr Ricotta
- 405 g Čokoláda na vaření
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 20 ml Likér třešňový
- 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Pistácie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 32 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 165.3 mg
- Draslík 174.3 mg
- Vláknina 7461.5 mg
- Vitamín A 7461.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme vejce, 170 g cukru, do směsi přisypeme mouku a prášek do pečiva. Dobře směs promícháme, nalijeme do máslem vymazané formy s pečicím papírem (také vymazaným) a pečeme asi dvacet minut v předehřáté troubě na 200 stupňů C. Piškot necháme vychladnout.
-
2
Utřeme si ricottu s cukrem. Vmícháme ovoce, posekané pistácie, 95 g nasekané čokolády na vaření a likér. Směs vložíme do ledničky.
-
3
Piškot horizontálně rozpůlíme. Jednu půlku vložíme do formy, ve které se pekl a pokryjeme připravenou směsí. Přikryjeme druhou půlkou a dort vložíme na tři hodiny do ledničky.
-
4
Zbytek čokolády nastrouháme nahrubo a na plameni rozpustíme se smetanou. Polevu nalijeme na hotový dort.