Čokoládový dort s ovocem a likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 170 g Kandované ovoce
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 330 g Cukr moučkový
  • 500 g Sýr Ricotta
  • 405 g Čokoláda na vaření
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 20 ml Likér třešňový
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 165.3 mg
  • Draslík 174.3 mg
  • Vláknina 7461.5 mg
  • Vitamín A 7461.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme vejce, 170 g cukru, do směsi přisypeme mouku a prášek do pečiva. Dobře směs promícháme, nalijeme do máslem vymazané formy s pečicím papírem (také vymazaným) a pečeme asi dvacet minut v předehřáté troubě na 200 stupňů C. Piškot necháme vychladnout.

  • 2

    Utřeme si ricottu s cukrem. Vmícháme ovoce, posekané pistácie, 95 g nasekané čokolády na vaření a likér. Směs vložíme do ledničky.

  • 3

    Piškot horizontálně rozpůlíme. Jednu půlku vložíme do formy, ve které se pekl a pokryjeme připravenou směsí. Přikryjeme druhou půlkou a dort vložíme na tři hodiny do ledničky.

  • 4

    Zbytek čokolády nastrouháme nahrubo a na plameni rozpustíme se smetanou. Polevu nalijeme na hotový dort.

Komentáře k receptu