Cibulový salát s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Cibule
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 296.7 mg
  • Vláknina 6338 mg
  • Vitamín A 6338 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli ve slupce omyjeme, osušíme a upečeme v troubě. Pečeme ji přibližně 15 - 20 minut pří 220°C.

  • 2

    Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo (10 minut) a oloupeme je.

  • 3

    Upečená cibule má hnědočernou barvu. Potom cibuli sloupneme, nakrájíme na kolečka, rozdělíme na porce a dáme do misek.

  • 4

    Každou porci cibule osolíme, posypeme nastrouhanými vlašskými ořechy a omytou posekanou petrželkou.

  • 5

    Ještě pokapeme olivovým olejem, několika kapkami octa a podáváme.

Komentáře k receptu