Marinované artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 25 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 458.2 mg
- Vláknina 13878.2 mg
- Vitamín A 13878.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky (8 ks) opláchneme, odstraníme jim vnější tvrdé listy a odkrojíme stonky.
-
2
Do hrnce dáme vařit 2 dl vody, přilijeme 2 dl bílého vína, 1 dl olivového oleje, přidáme bobkový list, 5 zrnek pepře, šťávu z 1 citronu a sůl podle chuti.
-
3
Do vařící marinády vložíme artyčoky a vaříme do změknutí.
-
4
Hrnec s marinádou i artyčoky dáme vychladit.