Marinované artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý celý
  • 400 g Artyčoky
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • 0.25 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 458.2 mg
  • Vláknina 13878.2 mg
  • Vitamín A 13878.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky (8 ks) opláchneme, odstraníme jim vnější tvrdé listy a odkrojíme stonky.

  • 2

    Do hrnce dáme vařit 2 dl vody, přilijeme 2 dl bílého vína, 1 dl olivového oleje, přidáme bobkový list, 5 zrnek pepře, šťávu z 1 citronu a sůl podle chuti.

  • 3

    Do vařící marinády vložíme artyčoky a vaříme do změknutí.

  • 4

    Hrnec s marinádou i artyčoky dáme vychladit.

Komentáře k receptu