Chlebíček s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 285 g Borůvky
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 115 g Cukr krupice
  • 170 g Cukr moučkový
  • 55 g Tuk rostlinný
  • 125 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 64.8 mg
  • Draslík 141.8 mg
  • Vláknina 6279.4 mg
  • Vitamín A 6279.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 168.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 190 °C.

  • 2

    V míse na žmolenku smícháme 115 g krupicového cukru, 45 g hladké mouky, 55 g másla a skořici, odstavíme. Dále ušleháme do pěny tuk s máslem, přidáme vejce, mléko a řádně promícháme.

  • 3

    V jiné míse smícháme odvážených 225 g prosáté mouky s práškem do pečiva a solí, vmícháme do tukové směsi a přidáme borůvky. Hmotu vlijeme do formy, posypeme připravenou žmolenkou a pečeme asi čtyřicet pět minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.

Komentáře k receptu