Chlebíček z cukety
Suroviny
- 55 g Máslo čerstvé
- 285 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 115 g Ořechy vlašské
- 300 g Cukr krupice
- 250 g Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 kávová lžička Soda jedlá
- 2 ks Cuketa
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Hřebíček
- 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1178 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 80 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 160.4 mg
- Draslík 215.3 mg
- Vláknina 7165.1 mg
- Vitamín A 7165.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
Máslo rozpustíme. Neoloupanou cuketu nastrouháme. Prosátou mouku se sodou a kypřicím práškem nasypeme do mísy se solí, skořicí a mletým hřebíčkem. V jiné nádobě rozšleháme do pěny olej s vejci, postupně zašleháme cukr, máslo a cuketu. Poté přimícháme sypkou směs a nasekané ořechy. Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát až sedmdesát minut (zkusíme těsto špejlí).
-
3
Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.