Ruská šuba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slaneček
  • 250 ml Majonéza
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Červená řepa
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 956 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 1104 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 30.8 mg
  • Draslík 2951.6 mg
  • Vláknina 51780 mg
  • Vitamín A 51780 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.5 mg
  • Vitamín E 8.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slanečky nakrájíme na kousky.

  • 2

    Oloupané brambory s mrkví uvaříme doměkka.

  • 3

    Červenou řepu vaříme zvlášť, aby se ostatní suroviny neobarvily.

  • 4

    Po vychladnutí nastrouháme.

  • 5

    Cibuli nakrájíme na nudličky.

  • 6

    Na větší talíř ve vrstvách pokládáme vrstvu slanečků, kterou posypeme cibulí. Potom vrstvu brambor, vrstvu mrkve a nakonec červenou řepu. Vrstvu řepy pomažeme majonézou a opět vrstvíme - slaneček, cibule atd...Končíme řepou, kterou opět pomažeme.

  • 7

    Pokrm uložíme do lednice odležet a poté podáváme.

Komentáře k receptu