Dánské kotlety se švestkami a ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 26 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 192 mg
- Draslík 1166 mg
- Vláknina 3046.5 mg
- Vitamín A 3046.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vepřové kotlety bez kosti vcelku vytvoříme plát, který potřeme trochou soli.
-
2
Do sušené švestky vložíme jednu mandli a zabalíme ji do filetované ančovičky. Švestky naaranžujeme doprostřed masa, důkladně opepříme a maso zabalíme do rolky. Aby se rolka nerozjela, stáhneme ji provázkem.
-
3
Celou rolku potřeme lehce olejem a položíme na rošt v pekáči. Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi 30 minut, stáhneme teplotu na 180 °C, do pekáče přilijeme 125 ml vody a pečeme další 1,5 hodiny.
-
4
Upečené maso vyjmeme a necháme 10 minut uležet, potom můžeme krájet maso na plátky.
-
5
Do kastrůlku dáme asi 2 lžíce tuku z pekáče, zbytek vylijeme. Přidáme mouku a restujeme 1-2 minuty, přilijeme vývar, přivedeme k varu a vmícháme kousky krusty z pekáče. Vaříme asi 2-3 minuty než nám omáčka zhoustne. Dochutíme a omáčku podáváme k masu.