Květák po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Celer - nať
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Pórek
  • 50 g Fenykl sladký - hlíza
  • 30 g Čekanka
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 5 g Koriandr čerstvý
  • 10 g Fenykl čerstvý
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Olej olivový
  • 1500 ml Voda pitná
  • 3 ks Citrony
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 691.3 mg
  • Vláknina 13508.7 mg
  • Vitamín A 13508.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, olej, citronovou šťávu ze 3 citronů, osolíme, opepříme, přisypeme koriandr, petrželku, celerovou nať, 1 snítku tymiánu a 1 bobkový list. Přivedeme k varu.

  • 2

    Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí marinády a povaříme 4 minuty. Scedíme, marinádu nevyléváme, budeme ji ještě potřebovat.

  • 3

    Celer a fenykl pokrájíme na silnější proužky, pórek na kolečka, listy čekanky posekáme. Vložíme také do vroucí marinády a vaříme 8 minut.

  • 4

    Po uvaření přisypeme růžičky květáku do horké marinády a s ostatní zeleninou necháme v tekutině chladnout. Vychladlou zeleninu scedíme a podáváme jako salát.

Komentáře k receptu