Tvarohový moučník ke kávě
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
- 500 g Tvaroh jemný
- 125 g Máslo čerstvé
- 400 ml Zakysaná smetana
- 500 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Káva instantní
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cukr vanilka
- 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrnek Cukr krupice
- 1 hrnek Mléko polotučné
- 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 hrnek Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 46 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 94.7 mg
- Draslík 273.3 mg
- Vláknina 3605.8 mg
- Vitamín A 3605.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr, vanilkový cukr, vejce, olej, mouku, kypřicí prášek a mléko smícháme v míse. Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Zbylé těsto promícháme s kakaem a kávou a nalijeme na světlé těsto. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 15-20 minut. Po vychladnutí na upečené těsto rozetřeme připravený krém.
-
2
Moučník ozdobíme rozpuštěnou čokoládou promíchanou se zakysanou smetanou.
-
3
Příprava krému: V mléce uvaříme pudink a ihned do něj zašleháme máslo. Vmícháme tvarohy, rum a ještě chvíli šleháme.