Muffiny s javorovým sirupem
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 340 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 70 g Cukr krupice
- 100 g Cukr moučkový
- 170 g Ořechy pekanové
- 300 ml Mléko - podmáslí
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
- 3 polévková lžíce Sirup javorový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 47 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 152.7 mg
- Draslík 196.1 mg
- Vláknina 9068.9 mg
- Vitamín A 9068.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si formu na 24 kusů muffinů a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
Na plech rozprostřeme pekanové ořechy a asi 5 minut je pražíme v troubě, poté necháme vychladnout. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, sodou, solí a skořicí.
-
3
V jiné nádobě rozmixujeme oba cukry, javorový sirup a změklé máslo. Řádně vyšleháme mixerem do lehké pěny. Poté postupně zašleháváme po jednom vejce. Do této směsi vlijeme polovinu podmáslí a polovinu suché směsi a poté druhé poloviny. Na závěr do hmoty vmícháme posekané pekanové ořechy.
-
4
Formičky naplníme asi do 2/3, zdobíme polovinami z 30 kusů pekanových ořechů a pečeme zhruba 25 minut (hotové muffiny se musí po zmáčknutí zvednout). Hotové muffiny po pěti minutách chladnutí vyklopíme na síto a necháme úplně vychladnout.