Filety na broskvích
Suroviny
- 200 g Broskve
- 450 g Salát hlávkový
- 80 ml Ocet Sherry
- 20 ml Citronová šťáva
- 2 kávová lžička Hořčice
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 2 kávová lžička Cukr palmový
- 1 ks Vejce slepičí
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.666667 šálek Olej olivový
- 2 polévková lžíce Tabasco
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2554 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 104 g
- Sodík 2358 mg
- Bílkoviny 695 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 3211.3 mg
- Draslík 128.1 mg
- Vláknina 5363.8 mg
- Vitamín A 5363.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme šťávu a kůru z citronu, cukr, sůl, pepř, ocet, tabasco, broskve a necháme stát 1/2 hodiny.
-
2
Ze směsi vyjmeme broskve a přidáme místo ní hořčici, vejce a olej. Vše důkladně rozmixujeme dokrémova.
-
3
Na tác rozložíme listy salátu, na ně naservírujeme krevety a broskve a přelijeme dresinkem.