Mozeček v pikantní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Hořčice
  • 500 g Telecí mozek
  • 70 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Ocet vinný
  • 150 ml Majonéza
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1851 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 1417.5 mg
  • Draslík 739.9 mg
  • Vláknina 6168.2 mg
  • Vitamín A 6168.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí mozeček ve vlažné vodě odblaníme, vložíme do hrnce, přilijeme ocet a zeleninový vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi půl hodiny až 40 minut.

  • 2

    Vajíčka uvaříme natvrdo, nakrájíme na malé kostičky a spolu se lžící pikantní hořčice vmícháme do majonézy. Ještě naředíne třemi lžícemi smetany, osolíme, opepříme a máme hotovou omáčku.

  • 3

    Vychladlý mozeček nakrájíme na plátky, upravíme na dezertní talířky a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu