Mozeček v pikantní omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1851 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 1417.5 mg
- Draslík 739.9 mg
- Vláknina 6168.2 mg
- Vitamín A 6168.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí mozeček ve vlažné vodě odblaníme, vložíme do hrnce, přilijeme ocet a zeleninový vývar. Přivedeme k varu a vaříme asi půl hodiny až 40 minut.
-
2
Vajíčka uvaříme natvrdo, nakrájíme na malé kostičky a spolu se lžící pikantní hořčice vmícháme do majonézy. Ještě naředíne třemi lžícemi smetany, osolíme, opepříme a máme hotovou omáčku.
-
3
Vychladlý mozeček nakrájíme na plátky, upravíme na dezertní talířky a přelijeme smetanovou omáčkou.