Zeleninový brodet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 13 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 705.5 mg
- Vláknina 11531.5 mg
- Vitamín A 11531.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a v hrnci osmažíme na oleji dozlatova.
-
2
Cukety a kedlubny očistíme, opláchneme a pokrájíme na malé kostky.
-
3
Rajčata s pórkem opláchneme a pokrájíme na kolečka.
-
4
Očištěný česnek s opláchnutou petrželkou posekáme nadrobno.
-
5
Všechnu pokrájenou zeleninu postupně klademe do mísy, dobře ji promícháme se solí, mletou paprikou a pepřem.
-
6
Na usmaženou cibuli dáme všechnu zeleninu a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě doměkka.
-
7
Veškerá šťáva ze zeleniny se během vaření vydusí.
-
8
Zeleninu podáváme teplou i studenou.