Pěna z husí paštiky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 g Paštika z husích jater
  • 50 g Lanýž
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 121 mg
  • Draslík 84.9 mg
  • Vláknina 268 mg
  • Vitamín A 268 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme paštiku z husích jater, přidáme nadrobno pokrájené, orestované lanýže, rozměklé máslo a šlehačem vyšleháme do pěny. Ze smetany vyšleháme napůl tekutou šlehačku a tu pomalu zapracováváme šlehačem do pěny. Dáme do lednice vychladit. Protože pěna obsahuje máslo, v lednici ztuhne a bude dobře použitelná na zdobení drobného pečiva.

  • 2

    Ve Francii se s oblibou používá na malé bagetky.

Komentáře k receptu