Pěna z husí paštiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 45 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 121 mg
- Draslík 84.9 mg
- Vláknina 268 mg
- Vitamín A 268 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme paštiku z husích jater, přidáme nadrobno pokrájené, orestované lanýže, rozměklé máslo a šlehačem vyšleháme do pěny. Ze smetany vyšleháme napůl tekutou šlehačku a tu pomalu zapracováváme šlehačem do pěny. Dáme do lednice vychladit. Protože pěna obsahuje máslo, v lednici ztuhne a bude dobře použitelná na zdobení drobného pečiva.
-
2
Ve Francii se s oblibou používá na malé bagetky.