Ančovičky s červenými paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 8 g
- Sodík 829 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 237.1 mg
- Vláknina 1674.8 mg
- Vitamín A 1674.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky ugrilujeme nebo nasucho upečeme v troubě pár minut. Vejce uvaříme natvrdo.
-
2
Grilované papriky rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, vložíme do misky, zakapeme olivovým olejem, octem, osolíme, opepříme a posypeme posekanou petrželkou. Promícháme, aby se jednotlivé proužky obalily ochucovadly.
-
3
Na dezertní talířek vložíme kopeček proužků papriky, okolo obložíme řezy ančoviček a celé ozdobíme vařenými bílky pokrájenými na nudličky.