Jahody v čokoládové pěně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 13 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 192.7 mg
- Vláknina 3219.3 mg
- Vitamín A 3219.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s pomerančovou šťávou. V pánvi mícháme 1 minutu pomerančovou kůru a cukr a přidáváme směs z mouky, na pár sekund přivedeme k varu a mícháme. Poté odstavíme pánev a přidáme čokoládu.
-
2
Po rozpuštění přimícháme brandy a necháme 1/2 hodiny vychladnout. Potom přimícháme ušlehanou smetanu a na 2 hodiny směs uložíme do chladničky.
-
3
Pěnu ozdobíme jahodami.