Čokoládová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Čokoláda hořká
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 590.3 mg
  • Draslík 480 mg
  • Vláknina 8750 mg
  • Vitamín A 8750 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni ji rozpustíme. Kastrůlek sejmeme, přidáme máslo a vyšleháme hladkou směs. Poté vmícháme vaječné žloutky.

  • 2

    Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ke konci šlehání přidáme cukr. Sníh po lžících vmícháme do čokoládové směsi.

  • 3

    Hotový dezert necháme na 2hodiny vychladit v lednici.

Komentáře k receptu